Ökade deltagandet med 150% - med hjälp av nyhetsbrev

Som verksamhetsledare och rådgivare för NyföretagarCentrum Växjö Alvesta Uppvidinge hjälper Markus människor, som vill starta företag, med marknadsföring och bokföring. Markus har sedan 2007 drivit tre egna företag, men har även arbetat som finansieringsrådgivare på Almi och affärsutvecklare på Krinova Incubator & Science Park.


När han i September 2018 blev verksamhetsledare för NyföretagarCentrum i Växjö Alvesta Uppvidinge, ville han stärka relationen med NyföretagarCentrums samarbetspartners och kunder - det uppenbara valet för att göra det var via nyhetsbrev, då det i tidigare fall hade varit ett vinnande koncept.  

Då Markus tidigare hade använt Get a Newsletter fanns det inga frågetecken kring vilken leverantör han ville använda. 

“Det var en självklarhet att använda Get a Newsletter. Verktyget är enkelt att använda för att skapa snygga nyhetsbrev - du skapar bara en lista och en mall, sedan är du igång.”

Mer personligt och mindre tidskrävande

NyföretagarCentrums vision är att öka nyföretagandet, bland annat genom att erbjuda kostnadsfri rådgivning från en företagare till en annan. I skrivande stund stöds verksamheten av mer än 2 300 företag, organisationer och myndigheter, som alla stöder idén om att Sverige behöver fler livskraftiga företag.

Då verksamheten finansieras främst av näringslivet, myndigheter och organisationer, är det viktigt att skapa bra relationer och hålla en kontinuerlig kommunikation. Vilket också är lika viktigt när det kommer till kunderna som får rådgivning. 

Genom att använda Get a Newsletter kan Markus enkelt importera samarbetspartners och kunder. Genom att sedan välja en mall, lägga till bilder och text, välja vilka listor som ska få utskicket, kan Markus på ett enkelt sätt skicka ut inbjudningar, undersökningar eller nyhetsbrev. Via statistiken kan han sedan följa vilka som har öppnat och klickat på länkarna - på så sätt kan han stärka relationerna och hålla en kontinuerlig kommunikation. 

“Om du jämför ett nyhetsbrev med en blogg känns ett nyhetsbrev mer personligt, då det kommer direkt i inkorgen. Det är inte heller lika tidskrävande och du behöver inte hålla dig till ett ämne. På så sätt får du med mer information på samma gång. Personen behöver inte heller söka efter inlägget för att ta del av informationen.”

150 procent fler deltagare på deras event 

Att skicka nyhetsbrev har blivit betydelsefullt för verksamheten - genom att skicka ut nyhetsbrev har närvaron vid deras event ökat med cirka 150 procent. Likaså har antalet besökare och återbesök ökat, vilket Markus anser nyhetsbrev är en bidragande faktor till. 

Kortsiktigt fokuserar Markus på att fortsätta öka antalet prenumeranter. Till exempel frågar han de som kommer in för en rådgivning om de vill ha nyhetsbrev från honom. Han arbetar också för att öka öppningsfrekvensen. Till exempel genom att analysera statistiken, föreställa sig på en specifik person, så att innehållet är relevant för mottagaren.  

Långsiktigt är Markus mål med sina nyhetsbrev att skapa långvariga relationer, genom att dela med sig av information som hjälper personerna att lyckas med deras företagande - “lyckas dem så lyckas jag”, säger Markus.

Markus rekommenderar både kunder och partners att använda Get a Newsletter - “Det kan   vara en liten tröskel i början, när du ska lära dig alla funktioner, men det värt det.”, säger Markus. 

Vill du också öka deltagandet eller stärka relationer? 

Gör som Markus, registrera ett konto hos Get a Newsletter. Inga dolda avgifter. Uppgradera när du känner dig redo. Avsluta när du vill.

Som kund till NyföretagarCentrum skickar du 2 500 mail/månad till 500 kontakter helt kostnadsfritt. Du får också en mall som du kan utgå ifrån, som är framtagen tillsammans med NyföretagarCentrum - klicka här för att registrera ett konto. 

Om du skulle ha några funderingar kring funktioner eller något annat, tveka inte på att kontakta Get a Newsletters support. Hos dem har du alltid fri tillgång till support, vardagar mellan 8-17.


Egenanställning - det enklaste sättet att komma igång och driva egen verksamhet