Grattis Pixid AB, Årets Nyföretagare Sverige 2020

Utmärkelsen Årets Nyföretagare 2020 går i år till Hajrullahu Pleurat och Afrim Pllana med Pixid AB. De får utmärkelsen för att snabbt och skickligt kunnat ställa om sin reklambyrå till ett tillverkningsföretag, där produkten är ett ergonomiskt skyddsvisir med unika egenskaper. Produkten är CE-godkänd och nu väntar export till 23 länder. 

Hajrullahu Pleurat kontaktade NyföretagarCentrum i Sundsvall för rådgivning när han skulle starta sitt företag. 
- På NyföretagarCentrum fick jag utmärkt stöd från min rådgivare, men det var framför allt i programmet Mentor Eget Företag som det lyfte. Min mentor xx xx var ett jättebra stöd, ställde de rätta frågorna och introducerade mig till det lokala näringslivet. 

- Årets Nyföretagare har utsetts av NyföretagarCentrum Sverige i många år, säger Harry Goldman, VD för NyföretagarCentrum Sverige. Vinnarna är alla utmärkta exempel på nystartade hållbara företag som har god tillväxtpotential. Gemensamt för vinnarna är att de genom sitt företagande tillför något nytt: affärsmodell; social- eller grön hållbarhet; nya branscher eller innovationer. 

- Vad som gör årets vinnare unik är med den snabbhet man ställde om på grund av Corona, trots att den nystartade verksamheten hade en helt annan inriktning.  

Motivering:
”Pixid AB var en helt nystartad reklambyrå med profilprodukter när Covid 19 slog till. Ägarna Hajrullahu Pleurat och Afrim Pllana ställde snabbt om verksamheten till ett tillverkningsföretag för plastvisir till vården; en unik anpassning till den rådande C19-situationen. Det ergonomiska visiret är redan CE-märkt, och nu väntar export till ett flertal länder.
Hemsida www.pixid.se

LIVE kl 12.30 – Hur ser framtiden ut för företagandet?