Jag och mitt företag

I samarbete med NyföretagarCentrum Sverige genomför STUA ett webbinar om att vara egenföretagare i kristid.

Att vara företagare inom besöksnäring och handel innebär oftast att man själv i mångt och mycket verkligen blir ett med sitt företag. Företaget är som ens egen baby och stundtals är det svårt att skilja företaget från den person man är. Ofta 24 timmar per dygn 7 dagar i veckan. Vad händer då när företaget är i kris? Hur kan jag hantera att separera det personliga från det professionella när jag själv är en del av varumärket? Hur påverkas jag i en eventuell konkurs?

Elin Trygg har varit egen företagare i över 25 år och hennes namn är hennes varumärke, Elin Maria AB. I detta webbinar samtalar Elin med Ulrica Sjöberg. Ulrika har till helt nyligen, tillsammans med sin syster, drivit restaurangen Västra Porten i Eskilstuna, vilken de nu begärt i konkurs till följd av coronapandemin. Nu kommer systrarna istället att lägga all fokus på sitt andra företag, Sundbyholms Gästhamn.

Hur kan du hantera din likviditet i coronatider?